BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, June 20, 2011

HItam itu MANIS , sayanggg


Okaay , muka katun ni memang tak boleh blar kan ? Huahua ;)

Assalamualaikum ,

  Harini aku baik sikit kan ? Bagi salam . Haha . Selalu terus je terjah right ? Haha . Actly , aku tengah mabuk plus konfius ni ? . Caya tak aku like kat someone ? Tak caya ? Anda terpaksa percaya sayanngg ;) haha .

  Tapi jangan ingat aku syokk sangatt kat 'mamat' tu okay ? Haha . Sbnarnye suka2 jew ;) . Dye pun sbnarnye senior aku so GILER ape nak like kat senior ?! Haha . Tempah keranda namanya . Huih .

Whatever it is , benda tu semua tak akan ganggu perjalanan study aku ;) insyallah .. .

K lahh , I gtg . Byeee 

P/S : Aku suka muka dye ;) Macam pelakon ! Aww . *jangan menggatal lah kauuu .









Saturday, June 11, 2011

TIME's UP .



  Aku rasa best kot holiday kali ni sebab 2 minggu beb cuti ! Uhuuu . Hehe . Dah puas dah berjalan jalan sampai nak tercabut kaki lutut aku ni . Haha .

  Lagi2 holiday ni dapat hilangkan tension aku . Yela , kan sebelum holiday kteorang terpaksa berhempas pulas study ? Sebab minggu tu exam week okay ! Memang berbaloi cuti ni kott .

  And pejam celik pejam celik dah nak naik sekolah :(


Nanti bermula lah aku kembali kelam kabut nak prepare semua barang2 sekolah !


(Okay , overgile catoon nie =.=" haha )


  Pastu mula lah kepala aku yang dah 'beku' masa cuti ni kena on balik , haha . Sabo je lah . Nak buat macam mane , tahun ni kan ada exam penting so kena lah usaha sikit kan =.=" .

    K lah . I got to go . Hope dapat enjoy masa sekolah seperti biasa ;)

And , TIME's TO ..



P/S : Takut nya nak dapat keputusan peperiksaan =.="  .




Friday, June 10, 2011

Selendang ? OMG .



Actually , aku rasa dah sampai kot masanya untuk aku cuba benda yang baru . Hehe . Apa yang baru ?

  Hah , sebenarnya aku dah 'berjinak jinak' dengan selendang dan pashmina nie . Nak tawu kenapa ? Erm entah lah , sebab cara pakai 'dia' lebih senang dan lebih selesa kot . Lagi satu kita lebih femini kan ? . Actly , sekarang ni pun da ramai anak anak dara pakai 'benda alah' nie kan . Haha . So , rasa nya tak salah kot kalau aku cuba . Hehe .

  Mula2 tu terfikir juga , '' Eah sesuai ke muka aku pakai 'bende' tu ? " . Tapi bila aku pikir2 balik sampai bila kan nak terus pakai tudung 'empat segi ' kan . Haha . Dan lagi satu , aku admired sangat dengan Hana Tajima tau ! Tak tahu kenapa , maybe sebab dia pandai bergaya kot walaupun dia pakai tudung ;) AND dia sangggattttt CUTE !







 NAMPAKKK KANN ? ;D


P/S : Hana Tajima ;)

NUR KASIH ;)




   Hah nampak tak poster tu ? Aku yakin sape yang tengok poster tu conferm tawu kan ape ? Itu lah movie Nur Kasih yang tengah hangat kat cinema pada minggu yang lepas .

  Sebenarnya aku tengah frust menonggeng nie , huh . Caye tak aku baru je pergi cinema tanya pasal movie tu ? Haha . Kelakar kan ? Mesti lah movie tuh dah abis dah . Actually , aku tahu salah aku juga siapa suruh tak pergi cepat2 kat cinema tengok movie tuh kan ? Haha . Tapi takpe lah , aku tak kisah pun sebab kawan2 aku ada yang dah tengok so , suruh diaorang cerita sudah kan ?

  Tak payah susah pergi tengok , hehe .

P/S : HOLIDAY dah nak abis :(

Wednesday, June 8, 2011

kehidupan seorang remaja .



Semakin hari , aku belajar mematangkan diri ini . Semakin hari juga , aku semakin mencari cari erti sebuah kehidupan . Ya , aku tahu . Kehidupan remaja lah sebuah kehidupan yang penuh bermakna . Yang penuh dengan keseronokan , kegembiraan dan juga keindahan . Tapi ..

Aku keliru dalam mencari identiti sebenar seorang remaja . Adakah hanya bertemankan keseronokan semata-mata ? 

Keluh .

Bagaimana pula dengan masa hadapan ? Adakah akan terjamin ? 

Ya , aku perlu bersusah payah sekarang untuk masa hadapan ku . Aku pasrah jika terpaksa menbuang pergi segala keseronokan semasa remajaku . Aku juga pasrah jika terpaksa bertungkus lumus mengulang kaji pelajaran jika itu dapat menjamin aku pada masa hadapan .

Senyum .

Insyaallah , aku akan melakukan yang terbaik ;) 8A !

p/s : skema kan ? haha

menggapai impian

setiap masa berlalu pergi begitu cepat , tanpa ku sedari . Aku semakin matang menempuh liku liku kehidupan . Menggapai impian dan cita cita yang menggunug .

Aku pasrah .

Kerna ku yakin ku tabah mengghadapi segala onak duri kehidupan . Episod kehidupan kulalui dengan penuh kegembiraan , kedukaan dan tidak kurang juga kesyukuran ke hadrat Illahi .

Alhamdulillah .

Kini , ku tidak lagi menoleh ke belakang . Tidak mengimbas kembali episod episod yang membawa aku ke dunia kemurungan . Biarlah kenangan kenangan itu hanya aku simpan rapi dalam kotak fikiran ku .

Aku juga akan terus menaip mencurah rasa hati dan episod kehidupan .

p/s : I'm Back Dear ;)